За изключителните му заслуги към студентите и преподавателите Европейското висше училище по икономика и мениджмънт удостои с почетното звание "Доктор хонорис кауза" почетния консул на Молдова в Република България Веселин Чипев. Решението беше взето на заседание на Академичния съвет по предложение на Президента на ЕВУИМ.

Веселин Чипев е сред най-изтъкнатите партньори на ЕВУИМ, подпомагащ студентите чрез предоставяне на стипендии, осигуряване на практики и стажове, както и организиране на бизнес форуми с участието на студенти и преподаватели. Центърът за кариерно развитие на ЕВУИМ осъществява множество практики и стажове в реална бизнес среда в структурите на почетния консул, включващи фирми в хотелския бизнес, производството и мениджмънта.

Почетният консул на Молдова е собственик на хотел Роял Спа във Велинград, на аристократичния Capital city center и е партньор в първия и единствен по рода си фитнес център Pulse Fitness & Spa Plovdiv - той знае как се прави бизнес. Много от студентите след дипломирането си започват професионалната си кариера именно в тези структури.

Със съдействието на Веселин Чипев Европейското висше училище по икономика и мениджмънт започва академичен обмен с висши учебни заведения в Молдова. Той е и учредител и председател на Българо-Молдовската търговско-промишлена камара.

Президентът на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт проф. д-р Мариана Михайлова е уверена, че партньорството на Висшето училище с Веселин Чипев ще продължи да се развива и задълбочава и на национално, и на международно ниво.