ЦСКА вече се изживява като кошмара на пловдивския футбол, след като само в рамките на една седмица наниза общо 10 гола на Ботев и Локо. Червените са в явен подем и двете им победи са напълно заслужени - те бяха с класа над съперниците си. Без в никакъв случай да омаловажаваме успехите и резултатите им срещу пловдивските тимове, от срещите в Коматево и на Армията остана горчив привкус, поднесен не само от играта на Ботев и Локо, но и от съдиите.

Нелепо е да има оплаквания от реферски грешки при загуби с 3-4 гола разлика, но също така не е добре да си затваряме очите пред явните гафове на съдиите. Двубоят с Ботев вече бе коментиран в това отношение – нееднакъв аршин при показване на картони, толерирана на моменти груба игра от страна на армейците, довела до прорезна рана в коляното на Фернандо Виана. Без да последва никаква санкция за играча в червено.

Снощи на Армията черно-белите направиха куп глупости в защита и заслужено загубиха с 4:1. Няма как обаче да подминем две явни съдийски неточности в ущърб на пловдивчани. При това – в решаващи моменти от мача. Каранга посегна и хвана за фланелката Пламен Николов преди да му отнеме топката и да сложи началото на головата акция на домакините за второто попадение. В края на първото полувреме при резултат 2:0 за ЦСКА пък Никола Попов не даде явна дузпа за поваляне на Димо Бакалов. Не твърдим, че въпросните гафове са повлияли на резултата, но нали за това са съдиите – да отсъждат правилно ситуациите и да свирят всичко, което се случва на терена. Или поне да се опитват да го правят.

По подобен начин Левски бе грубо ощетен при загубата си с 2:0 от Верея. Първият гол за домакините бе от очевадна засада, а при 2:0 за несъществуващата такава бе отменено попадение за сините. Според шефа на съдиите Петър Петров грешките в този мач са плод на липса на качество, а не на тенденциозност. Сигурно е така. И вероятно това е причината и за ощетяването на Ботев и Локо. Но ако неточностите са само в една посока, вече започва да мирише, нали?

Спорната ситуация за дузпата вижте тук: