Мъж катастрофира край Пловдив заради дупки и абсурдно поставени табели. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта на магистрала Тракия на разклона за Раковски.  Шофьорът е добре, няма наранявания,  но за сметка на това автомобилът му е изцяло потрошен.  Той се обръща с призив към всички шофьори да внимават, не само в участъка, а като цяло по родните пътища, за да не последват неговата съдба. Заради дупките и „табелите, скрити в храсталаците” катастрофиралият мъж възнамерява да съди АПИ.

Ето и неговият разказ за инцидента, който е публикувал в социалната мрежа, като го публикуваме без редакторска намеса.

„Чудих се дали да споделя за това или не, но ще го направя, за да предупредя максимален брой хора да внимавате по пътя. Снощи катастрофирах на магистрала Тракия. Предварително да кажа - добре съм, нищо ми няма, слава богу, само колата е потрошена изцяло.

Причината - по нашата любима магистрала, символ на държавата ни, има дупки и табелите са скрити от храсталаци.
На първата приложена снимка ще видите как се вижда указателната табела за отбивката за Раковски 100 метра преди нея на 137-я километър на магистралата - не се вижда. След това започва да се вижда, когато се приближиш на 50 метра - сред храсталак и с няква свинеферма преди нея.


Карам с 80 и рязко започвам да намалявам, за да влезна в завоя. И там - "изненада", дупки и неравности, които в комбинация с натискане на спирачка за намаляване ме изкараха от пътя през мантинелата. Добре, че надолу не беше някакъв трап.
Дойде полиция, показах им за какво става въпрос.

Те казаха, че са съгласни за дупките и храстите, но аз съм виновен, защото не съм съобразил скоростта си с това, че може да има дупки. Не ми обясниха как да я съобразя, като първо няма знак, че следват неравности и второ - няма видимост за това къде е отбивката, за да намаля по от рано.


Ще съдя АПИ, разбира се, но вие да знаете и да "съобразите", че не карате на магистрала, а карате в България - където дупки има навсякъде.
П.П. Оказа се, че указателните табели тип Ж6 по закон трябва да се поставят преди, а не - след, отбивката (чл.58, ал.5 ПП ЗДвП). Което, ако е така, ще стане голям скандал, защото тези табели масово се слагат след отбивката”