Предлагаме ви последната статия на Кеворк Кеворкян, публикувана на личната му страница във фейсбук:

Нашенският шегаджия е безподобен: като се засили, няма спиране. Някои шеги са толкова лъскави, че чак нагарчат с пърхащата си възторженост. Жълтата фланелка сега навлече Божидар Димитров. С подписването на договора с Македония, Бойко щял да увеличи с милион и половина българите. Едно подписче в Скопие – и вече сме 8 и половина милиона. Край на демографската криза.

Не ми е известно, какви са в момента отношенията между двамата, но Божидар направо му отряза главата на Бойко. Преди време я ръсеше с вода от извора в Плиска - леко миризлива, но пък свещена - сякаш я е подготвял за ножа. Как ще го посрещнат Бойко - след това изхвърляне - в Скопие? Той трябва да си приготви няколко вица за българските слагачи, за да му се размине. Дали няма нещо по-сериозно зад въпросното кадене на тамян?

Някакъв финт, за да се даде възможност на Бойко да маневрира? Вятър: печата върху договора е ударен от самия американски посланик Рубин. А него изобщо не го интересуват българските и македонските курназлъци. … Ето го пак казаното от Божидар Димитров: „С този договор правителството на Борисов и самият той получават не просто плюс, а влизат в историята. Ако ми покажете друг български управник, който е започнал процес на увеличаване на българския народ с 1,5 милиона души, свалям ви шапка.

Дори Батенберг, присъединявайки Източна Румелия, е увеличил България само с 900 хиляди души“. … Дали Божидар вече не е поръчал да дялкат подходящ надпис върху камък - като този на Хан Омуртаг? … С нетърпение ще очакваме присъединяването на 1 500 000 души.

От днес могат да се записват при Божо – за да ги отмята, един по един, в тефтера си. … Голям майтапчия е той : време е да му дадат да управлява и Дома на хумора в Габрово. … А Бойко трябва да знае, че колкото повече използват по негов адрес Молива на Венцехвалието, толкова повече ще действа по-късно Гумата на Заличаването. Трябваше навреме да открие Концлагер за Слагачи. … Ето така загубихме през годините битката за Македония: те ни унижават по всевъзможен начин, ние се хвалим, че ги присъединяваме.