Координаторът на партията на Валери Симеонов в Костинброд Анелия Велева подаде оставка. Това се случи, след като беше задържана заедно с петима души, обвинени в трафик на бежанци.

„Невинна съм. Подадох заявление единствено, за да не опетнявам името на партия НФСБ и в частност на Валери Симеонов”, заяви пред TrafficNews.bg Анелия Велева.

С решение на Районния съд в Пловдив само тя беше освободена от ареста с мярка подписка. Тя обяснява замесването на името й в случая с политически мотиви.

„Нямам нищо, с което да се притеснявам, честен човек съм и съм човек с бизнес.”, каза още  Велева.

В ареста остават другите петима души, за които магистратите взеха постоянна мярка „задържане под стража”. Групата е била наблюдавана от 2 месеца и в събота полицаите заложили капан на автомагистрала „Тракия“. Трафикантите на бежанци използвали четири автомобила, като първият бил пилотен, а в следващите два превозвали двама сирийци и четирима афганистанци. Шестимата българи са привлечени като обвиняеми за подпомагане на бежанци, с цел имотна облага. Срещу Анелия Велева обаче доказателствата са противоречиви.