Нана се закани: Ракът ще умре преди мен ВИДЕО

Водещата се бори с болестта с усмивка и много хумор

21.07.2017 19:45 3462 1
Нана се закани: Ракът ще умре преди мен ВИДЕО

В началото на юли водещата на „Съдебен спор” Нана Гладуиш съобщи, че отново се изправя лице в лице с коварната болест рак на гърдата, която веднъж вече пребори.
„Готова съм на всичко, за да се справя с рака на гърдата за втори път. Не съм самонадеян човек, за да кажа, че ще успея, но си позволявам да вярвам”, каза през сълзи тя.

От 12 юли тя започна химиотерапия, а хиляди й пожелаха успех в лечението. Днес в ефира на Нова, вече с къса коса, в този тежък момент Нана говори за повторната си битка.

„Ако първия път не бях сигурна дали ще живея и няколко месеца, сега вече съм наясно, че животът продължава и с диагнозата. Има лечение и за мен сега е много важно да мина този път през рака с желанието да съм красива. Да направя всичко, за да се чувствам добре и хората да видят как може да се живее с рак и човек да се радва на живота”, сподели Нана.

След шока, когато разбира, че трябва да й бъдат направени две биопсии, тя дори събира сили да се пошегува с болестта.

„Втория път не е по-лесно. Вчера до 22.00 часа бях в болницата, чувствах се ужасно зле. За три дни отслабнах три килограма и половина”, признава Нана.

„Пуснаха ми генетични тестове и се оказа, че имам наследствена обремененост за рак на гърдата и рак на яйчниците. Това вече променя ситуацията и сега ще ми направят шест химиотерапии, след което ще преценят какво следва”, разказа водещата на „Съдебен спор”. 

По думите й ракът не е присъда, а диагноза, която ако лекарите наистина са съвестни и добри, могат да спасят пациента.

"Аз искам детето ми да знае това и да вижда в майка си един пример за подражание и да си каже, че може да бъде силен", допълва Нана.

„Това да бъдеш силен се учи в движение, стига да искаш. Смятам, че ракът се бори с интелект, с любознателност и жертвоготовност. Приемам нещата от гледна точка, че това е някакво познание, че ми носи нещо в живота. Отчаянието е много дълбоко скрито. Ракът ми ще умре преди мен”, признава още Нана.

Акценти

Изпрати новина