Гражданка, посетила районното управление в Труд, останала шокирана от условията, при които работят полицейските служители. Освен на плачещата за ремонт сграда, дамата е установила от първо лице проблемите, с които се сблъскват хората, живеещи в малките населени места. 

Преди броени дни във връзка със случая в град Бяла при който 18- годишният Александър бе пребит до смърт от група роми, главният секретар на Министерството на вътрешните работи направи преглед на всички районни управления в малки населени места.

Главен комисар Младен Маринов разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично независимо от часа.
Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.

Ето какво написа самата посетителка:

"Здравейте, днес ми се наложи да посетя единственото районно управление, което се намира в село и искам да споделя изненадата си от условията на труд, които видях. Убедена съм, че вече сме свикнали да гледаме олющените фасади на сградите и препълнените дворове с всякакъв вид МПС-та, но някои неща ме изненадаха. Това е едно от управленията, които се затваря и нощем има само един дежурен, а през деня един патрул от двама човека обслужва 30 населени места и район, който е дълъг 110 км. Този район включва и част от магистралата. Как е възможно да има само един патрул и да очакваме да се справи с толкова голям район и проблеми?

Днес разбрах, че тоалетната в това управление е една и е обща и за служители, и за граждани и за задържани. Другото, което разбрах е, че това не е изключение само за с. Труд, а е практика за районните в цялата страна. Не мога да опиша възмущението си, но не мога да си представя какво е да си служител и да работиш в тези условия. Течащият покрив и рушащата се фасада създават усещане за самота и изоставеност.

Тези хора са изоставени от държавата, която са призвани да пазят. И въпреки това, че са поставени в нечовешки условия, те са професионалисти и не са престанали да бъдат човеци. И не знам дали бюджетът на МВР е много или малко, но знам че има нещо много нередно в това, което се случва и че ако не искаме да се разпаднем като държава, подобно на фасадата на това районно, то трябва да променим нещата. Заедно!"