Семейство от Пловдив реши да инвестира в имот край града. Те дали сумата от 70 хиляди лева за сглобяема къща "Уют". Парите превели още през месец август миналата година. Хората, които им прибрали спестяванията обаче, ги измамили. Това става ясно от репортаж, излъчен в Господари на ефира. 

Мъжът и жената очакват скоро бебе, но все още домът им не е завършен. Фирмата ги завлякла с половината сума, като оставила къщата почти на основи.

"Бяхме принудени сами да завършим и покрива на къщата, за да не се разруши това, което до момента е изградено. Те са изпълнили по оценка 35 хиляди лева, а ние сме им дали 70 хиляди. Допълнително сме вложили още 45 хиляди лева за довършителни дейности", разказа пред репортера на Господарите Илиян Велков потърпевшият собственик на къщата.

Оказва са, че от фирма УЮТ са "забравили" да изпратят майсторите, за да довършат къщата. В същото време фирмата се появява с различни имена и подвеждащи рекламни съобщения в интернет, като продължава да подвежда семейства от цялата страна. Надеждата на младото семейство е в съда и прокуратурата.