4-годишно дете от няколко месеца се бори с коварна болест, а заплащането за дългото лечение и безброй операции е непосилно за родителите му.  Надежда за малкия Криско има, но той се нуждае от помощ.

Малкият  герой е болен от януари. Още тогава майка му Джулия забелязва малък израстък, колкото бобово зърно на небцето на детето, и започва ходенето по мъките. Правят различни изследвания на Криско, но все без диагноза. През месец април лекарите решават да оперират израстъка, образованието е дадено за хистология, която показва злокачествен тумор, и поставят диагноза Сарком на Юинг на малчугана. На 25 май Криско е приет за 1-ва химиотерапия в ИСУЛ в Лом. Проблемът е, че детето отново има израстък, който е в пъти по-голям. Лечението продължава с химиотерапия, направен е ПЕТ скенер, който показва, че туморът най-сетне се е свил. Последва втора химиотерапия, която преминава също успешно.

„Към днешна дата Криско е в ИСУЛ и се чувства добре, което не е никак успокояващо за този вид заболяване, но поне е радващо, че след химиотерапията имаме глътка въздух и добри новини. Чакаме Проформа за лечение от няколко болници, подали сме запитванията, но както знаят доста от Вас, това изисква време. Време, което е относително понятие, когато се касае за този Сарком. Не знаем с какво време разполагаме, не знаем дали разполагаме, не знаем и каква сума ще е Проформата… Но знаем, че парите няма да са никак малко и семейството не може да се справи само”, разказват близки на детето.

Семейството на Криско се обръща с призив към всички, които имат възможност, да подадат ръка на детето в борбата му за живот.