Кметът Иван Тотев смята, че няма колизия в Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019” и е убеден, че след следващото му събрание всички ще продължат да работят заедно.  Изказването му идва, след като вчера трима от гражданската квота на УС  - Пенка Калинова, Марияна Чолакова и Милена Чакандракова заявиха, че ще напуснат.

Причината е, че те били пренебрегнати от Общинския съвет и кмета, когато са поискали Манол Пейков да бъде върнат в УС на фондацията. Освен това те се чувствали, че биват използвани за политически цели.

„Не знам от къде дойде това название – гражданска квота. В Управителния съвет има представители, както на общината, така и на известни в своите среди хора. Вчерашното решение на общинския съвет показа именно това – в него влязоха Антон Баев и Тони Симидчиева, както и зам.-кметът по култура Александър Държиков. Казах на общинските съветници да направят своите предложения, но никой не го стори. Смятам обаче, че изборът на новите членове на УС бе достатъчно прозрачен”, каза Иван Тотев. Той допълни, че на извънредната сесия на 12 юли пред общинските съветници ще бъде изнесен подробен доклад за случващото се във фондацията.

Още по темата ТУК