Гроздан Петев се размина с мярка подписка, след като миналата седмица със заповед на Районна прокуратура бе задържан за 72 часа. В петък 20-годишният младеж се изправи пред Темида. Той бе привлечен по обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо друго момче.

Съдиите решиха, че не са налице трите предпоставки за вземане на тежката мярка. Според магистратите има обосновано предположение, че именно Петев е извършил побоя. За подобно деяние се предвижда лишаване от свобода до 3 години. Сигналът за деянието е изпратен преди 8 месеца. Оттогава Гроздан не е извършвал друго престъпление. Това предполага, че не би извършил друго подобно престъпление.

Всеки път, в който бил викан на разпит или по друг повод в полицията, младежът е бил откриван на посочения адрес. Оттук следва, че няма опасност обвиняемият да се укрие.

От всичко изброено по-горе съдът реши и наложи мярка подписка на 20-годишния пловдивчанин.

По време на заседанието са били разпитани трима свидетели. От страна на прокуратурата няма протест.

Преди няколко  седмици бе образувано и досъдебно производство по случая на побой в квартал Гагарин, в който участник бе Гроздан. След публикувано от нас видео, на което въпросното момче пребива свой връстник, прокуратурата се самосезира и назначи проверка по случая. През това време са разпитани свидетели и участниците в побоя.

Както TrafficNews.bg ви показа, по време на зверския бой момичета и момчета са били в градинка в Гагарин. С тях е бил и побойникът, който след като си разменил обиди с едно от момчетата, го нападнал с юмруци и ритници.

Още по случая може да видите ТУК

Образуваха досъдебно производство за побоя в Кършияка СНИМКИ и ВИДЕО