Шофьорът, който беше посочен от наши читатели, че е спрял посредата на булевард "Пещерско шосе" в Пловдив за сладка приказка със свой приятел, сам се обади в редакцията на TrafficNews.bg, за да разкаже своята версия за ситуацията. 

Емил Кунчев, който управлява джип със смолянска регистрация, твърди, че е известен мъж от Златоград. Разказва, че се прибирал от посещение на свой близък в Хирургиите, когато колата му започнала да прекъсва и спряла посредата на булеварда. 

"Това е причината автомобилът да остане в това състояние, защото чаках Пътна помощ, която се забави", казва Кунчев. 

"Сладката приказка" с другият мъж, който е на снимката, било за повредата на колата му. Двамата въобще не се познавали.

„Аз съм уважаван човек в Златоград. Винаги съм бил стриктен както в работата си, така и зад волана. Мога да кажа, че съм изряден шофьор”, твърди още Кунчев.

Той допълни, че в момента скъпото возило е на ремонт в пловдивски сервиз, а проблемът се оказал по горивната система.

Мъжът твърди, че джипът му бил с включени аварийни светлини, а зад него имало триъгълник, който обаче не се вижда на снимките.

Без отговор остава въпроса защо колата на човека, с когото говори, е паркирана срещу движението и след знака, който забранява престоя и паркирането.

Причина за уточнението стана статията, в която разказваме как джип блокира Пещерско шосе в час пик. Според читатели, курсист в учебна кола се е видял в истинско чудо, за да се промуши през насрещно движещите се коли.