Нещо ставаше дума за гей-парада. Попаднах на провокативни постове - някои против тези демонстрации, други за. Имаше и неутрални. В смисъл - защо не.
Аз неутрален никога не съм бил. И по отношение на тези паради също не съм.

Веселят се, казват плуралистите, хората, не пречат. Шарени са, кълчат си гъзовете, щастливи са. Какво от това?!
Нека, бе! Какво по-хубаво от щастливи хора.
Само се питам, като са толкова щастливи със сексуалната си ориентация, защо им е нужно да парадират с нея? Изхождам от семантиката на явлението "парад".

Аз например съм щастлив с много неща. Убеден съм, че мнозина са като мен. Но нито аз, нито другите правим паради за причините на нашето щастие. Иначе - за ужас на вегани, природозащитници и новоизлюпени будисти от запада - би трябвало да организирам парад със заклани прасета, а всеки участник да носи сари от прясно пълнена чирпанска кълцаница с праз. Също и медальон от френски петлета, щавени с пароструйка. Входното ниво за участие в парада, сега ми хрумва, бих регламентирал с изяждане на пърлена зурличка и парченце далак алангле.

Можете ли вие, безпристрастни, познати и непознати другари, радетели за свобода на избора, да си представите обществения ефект от подобно събитие? А ако вместо пърлена зурла, предложа за вход плетени агнешки черва? А за финал супа от агнешки главички? Виждали ли сте, апологети вие на свободния избор, трогателните мигли над слепите агнешки очета, оцъклени върху кърватата главичка на хайванчето!? Щерка ми например, много обича в супата самите очи.

Ние, ние всички, които обичаме този начин на хранене с целия му ужасяващ атавизъм, не правим паради и не се опитваме да внушим именно чрез тях свободата на своя избор. Кеф ни е. А на мнозина не е. Дори се отвращават, клеймят ни и пишат манифести в защита на живота. Нещо като Магна харта либертатум на прасетата.

Та се питам - имате ли право, вие, защитници на живота и правото, да клеймите нас - хищните, кръвожадни, ненаситни месоядни, нецивилизовани унищожители на живота?
Ако е така - а явно е, защото го правите - оставете онези, които не понасят педерасите, да клеймят комичните им гей-паради!

Кирил Николов