Преди по-малко от месец оптимистично написахме, че е настъпил краят на войната между пешеходци и шофьори. Написахме го, защото така ни се искаше и защото някак си се надявахме, че след като Община Пловдив най-после се реши и сложи бариера на входа на Младежкия хълм, тя ще преустанови влизането на автомобили на най-голямото пловдивско тепе.

И не само ние бяхме оптимисти. Зам.-кметът по транспорт Златин Велев беше сигурен, че с новата бариера ще се осигури спокойствие на хората, които посещават Младежкия хълм за отдих или забавление, ще им се осигури безопасност - все пак паркът се посещава предимно от родители с малки деца и кучета.

Да, ама не! Оказа се, че не само антипаркинг колчетата, които се изкъртваха многократно от решените на всичко да се качат до върха шофьори, могат да бъдат обект на вандалщина. Очевидно нищо, ама нищо не може да ги спре тази порода хора!

От днес катинарът на преградата откъм бул. „Копривщица“ липсва. Откраднат е. Така че достъпът на автомобили до тепето, който иначе е забранен със знак, пак е факт. Сега очакваме онези - от другата страна на барикадата, да предприемат изграждането на импровизираните бариери от камъни и клони. Както си беше. Войната продължава!

Имате ли идея кой ще излезе победител?