Няма жени и деца сред загиналите в жестоката катастрофа с бежанци на автомагистрала Тракия тази сутрин, съобщиха Васил Маринов окръжен прокурор в Пазарджик и директорът на местната полиция Йордан Рогачев. 8 са ранените, 10 – загиналите, сред които пакистанци, един сириец и афганистанци. 16-годишният неправоспособен водач на микробуса също е починал.

Извърша се обиск на адреса на водача в София, задържан е собственикът на буса в столицата и се изяснява как е предоставен на лице без книжка. Събира се информация откъде и как са преминали бежанците. Проверяват се границите с Турция и Гърция. Вчера са открити 13 бежанци през Гърция, укрити в тир.

На турската граница е предотвратено влизането на 24 нелегални имигранти. Ежедневно връщаме между 20 и 50 лица бежанци, постоянно търсим пробойните на границите, каза главният секретар на полицията. Водачът най-вероятно е заспал и не е бил подготвен за удара. Момчето живеело в модерно предградие в София, съобщиха още разследващите.

ВИДЕО от мястото и коментара на главния секретар на МВР Младен Маринов и окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: