21 души са загинали при катастрофи по пътищата в Пловдивска област от началото на 2017 година. За времето от 1 януари до 18 май в областта са възникнали общо 314 пътнотранспортни произшествия с травматизъм. 400 души са ранени при катастрофите.

„Все още продължава да бъде висок процентът на катастрофите, възникнали в резултат на управление на моторно превозно средство с превишена и несъобразена скорост.  По тази причина са възникнали повече от половината от пътните инциденти в Пловдивска област“, коментира инсп. Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ – Пловдив, цитиран от Фокус.

Според говорителят на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив всяко едно усилие, независимо дали то е насочено към пътната инфраструктура, моторните превозни средства или по отношение на участниците в движението, категорично може да доведе до промяна на тази притеснителна статистика.

„Всяко едно усилие, насочено в правилната посока, постига ефект. Дори и един човешки живот да спасим, това пак е голяма победа, защото покрай един човек и човешки живот има още стотици хора – негови близки, деца, роднини и родители“, каза Гиргинов.