Пловдивчанин завари автомобила си блъснат, а от виновника не намери нито и следа. Неприятният инцидентът се случил в Кючук Париж, читател на TrafficNews.bg  разказва, че бил паркирал колата си пред денонощен магазин на улица „Скопие” в непосредствена близост до кръстовището с улица „Охрид”. Нямало го едва няколко минути, а след като се върнал до автомобила си заварил напълно изкъртен единия си фар. 

Ето и какво ни написа нашият читател Венци Тоневски:

„Случвало ли Ви се е да заварите колата си блъсната, а извършителят евентуално да е избягал. На мен ми се е случвало и то не веднъж. Да оставим факта за ниската култура на шофиране в Пловдив.

Не е много сложно извършителят да остави номер на чистачката или просто да попита в магазина, пред който е паркирана колата, за нейния собственик. При взаимно съгласие се съставя двустранен протокол, чрез който застрахователните компании, на които плащаме, поемат щетите. В случая извършителят на това грубо ПТП е избягал.

Какво следва? Подаване на сигнал в районното управление и изземване на записите от охранителните камери на денонощния магазин. Същият ще трябва да отговаря с пълната сила на закона за нанасяне на щети при ПТП, след което е избягал. Съответно ще се подведе под отговорност и за употреба на алкохол.

При подобна мислена нагласа хора прегазват пешеходци и си мислят, че ще успеят да се скрият след това.
Не приятели. Не това е начинът. Възмутен съм от културата на шофьорите в моя град. Трябва да разберем, че едно човешко отношение, когато сбъркаме, в много случаи е напълно достатъчно за решаване на проблема. А не за неговото усложнение.”