На ужасно преживяване са подложени ежедневно пътуващите между Пловдив и Асеновград с междуградските автобуси, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Всеки ден, почти всички автобуси между 10.00 и 19.00 часа, които са и макар през 30 минути, са препълнени с хора.

„Вчера в автобуса, който тръгна от автогара Юг в 13.50, бе истински кошмар. Първо, че имаше редица правостоящи хора, а отделно се качиха още пътници на Мебелна къща. Автобусът бе фрашкан, а усещането бе като в сауна. Нямаше никакъв въздух”, пише нашият читател. Той допълва, че пътят е близо 40 минути, но кислородът „пробива път” едва край КЦМ, където винаги има няколко слизащи.

Оказва се обаче, че законът позволява на междуградски автобуси да има правостоящи. Според наредбите хора без места могат да се возят прави в рейсовете на разстояние не по-голямо от 30 км в едната посока. Разстоянието между Пловдив и Асеновград е по-малко, което позволява возенето на правостоящи.

Въпросът обаче е дали това не е твърде опасно? Пътят между Пловдив и Асеновград е един от най-опасните в страната, където ежедневно става катастрофи, а твърде често и такива с фатален край.

Вчера ви показахме автобус, който шпори със 120 км/ч по пътя убиец. Не искаме и да си помисляме какво би се случило, ако онзи рейс с такава скорост и този с правостоящите се окажат един и същ…