Kакви ще бъдат цените по родното Черноморие дни преди откриването на сезона? Чадърите вече са позиционирани. По последни данни, публикувани в сайта на Министерството на туризма, шезлонгът във Варна ще струва 5 лева, а чадърът – 4 лева. 

На курорта „Златни пясъци” цените са 8 лева за шезлонг и също толкова за чадър. На „Слънчев бряг” са обявени цени от 10 лева за шезлонг и чадър. В Бургас цените са 7 лева за шезлонг и 5 лева за чадър, в Созопол – 6 лева и за двете.

Това обаче са цени на база на миналия сезон, а според информация на Нов ТВ шезлонгът и чадър във Варна ще струват по 5 лева. Цената на шезлонгите и чадърите на къмпинг Нестинарка ще са 36 стотинки.

В морската ни столица очакват ръст в броя на туристите тази година. Русите туристи са се върнали в България.

„Основните предизвикателства е липсата на персонал по Черноморието. Миналата седмица с министъра на труда и социалната политика коментирахме, че трябва да се създаде координационно звено или мобилни групи, които да бъдат разположени по летните курорти. По този начин да се улесни издаването на работни визи за сезонни работници до 90 дни еднократно за всички трети страни извън ЕС”, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.