Пловдивските Локомотив и Ботев, както и Литекс, и Славия сериозно обмислят, дали следващата година да се отзоват на поканата на Община Раковски за ежегодния турнир "Франц Коков".

13-тото издание на турнира приключи вчера, но освен спечелилите надпреварата Раковски, нито един от отборите не си е тръгнал с добри усещания от турнира. Не става въпрос за организацията, а за феърплея по време на мачовете на домакините. Турнирът е за набор 2002, а от Раковски са използвали деца родени през 2000г. и 1999 г. и то не в единични случаи, а масово.

Дори се е стигнало до там, че Петър Зехтински е отказал да връчи златните медали на домакините и това е направил кметът на Раковски. Най-фрапантното погазване на правилата е било по време на последния мач в груповата фаза, в която Раковски се изправя срещу Локо Пд. Домакините ги устройва равен, а черно-белите силно желаят победата, за да играят с градския съперник Ботев на финала.

В отбора на Раковски обаче в този мач почти няма дете родено 2002-а година, а всички са 2 или 3 години по-големи.

Батковците буквално смачкват с физика по-малките от тях смърфове, като дори им налитат на бой по време на срещата. Още след изтичането на първите 15 минути на двубоя родители на деца от Локо Пловдив възмутени от грубата игра на батковците от Раковски обмислят да извадят децата си, за да съхранят здравето им.

Заформя се скандал на трибуните, в който две майки на деца от Пловдив са наречени с най-грозната дума, която може да чуе по свой адрес една жена. Първоначално пловдивчани си мислят, че грозната реплика е отправена от самия кмет на Раковски, но по-късно зам.-кметът им дава обяснение, че обидите дошли не от градоначалника, а от шофьора му.

"Ние сме си на село - вие ще мълчите", крещели по пловдивчани местните.

При вида на разразилите се скандали между родители на деца от Лаута и местни жители, да се намеси решава и шефът на школата на черно-белите Митко Джоров, който настоява по-големите деца от Раковски поне да спрат с грубостите, съобщава  PlovdivDerby.

В крайна сметка срещата завършва 1:1, а равносметката е трима футболисти на Локо Пд в лазарета, единият от които с разкървавен нос. Родителите на деца от тима на Локо Пд останали изключително изненадани, защо, след като първите два мача на черно-белите минали без охрана, още 15 минути преди началото на двубоя с Раковски се появили четирима сотаджии, които да бдят за реда.

"Когато видяхме какви юноши в пубертета излизат да играят срещу децата ни, ни стана ясно, защо е охраната", заяви един от тях.

Комична била и ситуацията, когато от Локо Пд харесали дете от тима на домакините, което поне физически изглеждало родено 2002 г. Уви, след като отправили покана към него да се присъедини към школата на Локо Пд, се оказало, че дори и то е набор 2000.

На следващия ден домакините играят с Ботев финал. Нередовните деца са по-малко, но отново значителна бройка. Не е изненада, че Раковски печелят турнира след победа над канарчетата. Изненада е обаче, че болшинството индивидуални награди получават деца, които не са от тима на "шампионите".

Вероятно от домакините са се надявали по този начин да компенсират останалите участници. Дете от Ботев, което получава индивидуален приз се разплаква по време на награждаването, защото е родом от Раковски и знае колко по-големи деца са играли срещу него и съотборниците му.

Родители от Локо Пд заявиха, че догодина ще се замислят, дали да пуснат децата си на този турнир. От школата на Ботев са на същото мнение, като там са дори по-разочаровани, защото са получили оплаквания от Славия и Литекс, за чието участие в турнира са съдействали. В крайна сметка по време на последния ден на турнира, когато са се провели финалите, кметът на Раковски се е извинил за създалата се ситуация. Да се извини обаче нямал никакво намерение старшията на домакините, който на всеки въпрос, защо играе с по-големи деца, отговарял:

"Други нямам! Като не ви харесва, догодина не идвайте" Съдиите на турнира пък безпомощно вдигали рамене, тъй като по време на приятелските турнири не се изискват картотеки и медицински картони на децата, за да се следи, кои са редовни и кои не.

"По стара традиция пак пуснахме с по 1,2 или 3 години по-големи състезатели, за да спечелим турнира", призна дори местен жител във фейсбук.

Още новини ТУК

TNS.bg