Четирима мъже, обвинени във фалшифициране на шофьорски книжки, застанаха пред съда, който трябваше да реши дали да останат зад решетките. Иван Бъмбин – на 46 г., Асен Янков – 45-годишен, Николай Йогинов и Михаил Атанасов - на 34 години, са фалшифицирали свидетелства за управление плюс талони и са ги продавали на чужди граждани. При обиските, които са проведени в Пловдив и Кричим, са открити няколко готови за употреба книжки.

Адвокатите на обвиняемите поискаха по-леки мерки за тях, изтъквайки различни причини. "Николай Йогинов е добър човек, услужлив, занимава се с коли", разказа негов приятел, а адвокатът му – Владко Мерджанов, уточни, че той не познавал останалите трима задържани и нямал нищо общо със схемата.

Асен Янков имал клаустрофобия, а Михаил Атанасов съдействал на разследването и си признал, че направил „огромна грешка”. В емоционална реч адвокатът на последния разказа, че Михаил се грижи за психично болната си майка, болната си жена и трите си деца. "Къщата остава без мъж и това ще е огромен емоционален шок за тях", опита се да омилостиви съдията защитникът на Атанасов.

Всички задържани фалшификатори, които се явиха пред съда облечени с фалшиви анцузи "Адидас", поискаха по-лека мярка. Преди минути съдът се произнесе: и четиримата фалшификатори остават в ареста.

 

Още новини ТУК

TNS.bg