Побесняла мома от Лом е изправена на подсъдимата скамейка за това, че потрошила с тесла автомобила на свой познат, съобщава tribali.info. Екшънът като в холивудски филм се разиграл в нощта на 26 срещу 27 октомври в крайдунавското градче. Непълнолетната девойка се ядосала на свой познат, хванала теслата и започнала да троши чисто новия му автомобил. Счупила всички стъкла на колата, огледалата за обратно виждане, фаровете, стоповете и мигачите.

Бясната мадама смачкала предния и задния капак, както и тавана на возилото. Потрошила калниците и броните, изскубнала е страничните лайсни и емблемата.

Случката е повече от куриозна. Момичето живеело на семейни начала при приятеля си. Във въпросната вечер на гости в дома им дошъл техен познат, който донесъл алкохол, за да почерпи за „Ситроен“-а, който бил купил същия ден от автокъща в София. Двамата мъже изпили пиенето, но след като се почерпили солидно, между тях избухнал скандал и се сбили. 

Гостенинът успял да се измъкне, излязъл от къщата и побягнал. След него се втурнал с брадва домакинът, а приятелката му хванала теслата и започнала да удря новата кола безразборно, докато я потрошила напълно.

По данни на полицията щетите възлизат на стойност 3640 лева. Девойката признала изцяло вината си и по тази причина, а и тъй като е непълнолетна, магистратите постановили възможно най-леката присъда – 4 месеца затвор условно. Решението им може да се обжалва пред Окръжния съд в Монтана.

TNS.bg