Балерина държи рекорда за най-пияна шофьорка у нас. Тя е заловена зад волана с 8,5 промила алкохол в кръвта.

Данните са потвърдени и от кръвна проба. Случаят с нея е бил регистриран преди около 10 години. Наричана е балерината-феномен, защото оживяла след запоя.

Пристигнала в болницата в съзнание, а лекарите успели да я спасят. Тотален рекордьор е работник в пивоварна, който се черпел с колеги. За нещастие обаче паднал в цистерната със спирт. Лекарите измерили 9 промила алкохол в кръвта му. Той е починал от алкохолно отравяне.

Случаят от Житница с бившия преподавател и отчетените 7,56 промила също изуми пловдивските лекари.

„Това е било най-вероятно един продължителен гуляй, което води човек до неадекватно състояние, което е заплаха за околните, особено с автомобил. От медицинска гледна точка е един феномен, но не пожелавам на никой да изпада в подобно състояние”, заяви пред TNS.bg проф. д-р Красимир Мурджев от УМБАЛ „Св. Георги”-Пловдив.

Според него количеството алкохол в кръвта на водача зависи от здравословното му състояние, от продължителността на самия запой и от това дали е бил гладен.

Бившият учител от пловдивското село Житница Румен Станев беше заловен на 13 февруари със завидните 7,56 промила алкохол в кръвта. Преди два дни пред Пловдивския районен съд Станев призна вината си и сключи споразумение за 8 месеца затвор. Три години ще бъде лишен да управлява МПС.

Коментара на проф. д-р Красимир Мурджев – вижте във видеото:

Какво разказват хората от Житница за бившия преподавател - четете утре в TNS.bg 

TNS.bg