Днес гърците си вземат последно сбогом с любимеца си, поп изпълнителя Пантелис Пантелидис, чиято нелепа смърт разтърси обществото не само в Гърция, но и извън пределите на страната

Трупът на 32-годишният млад човек е изложен за поклонение от 10.00 ч днес в храм на Свети Спиридон в кв. Неа Йония, след което в 14-00 ч.  започна траурната церемония. Близки и фенове изпращат звездата до последния му дом в гробищния парк в кв. Метаморфоси, пише Български новини.

В петък вечер, трупът бе докаран в бял ковчег в родния му дом в кв. Неа Йония. Събралите се хора, дошли да го посрещнат, избухнаха в ръкопляскания, викове „Пандели ще живееш вечно“. Шокирани са роднини, приятели и фенове на Панделис Панделидис, който загина нелепо при катастрофа в четвъртък сутринта. Гръцкият шоубизнес е в шок. От четвъртък вечер затвориха нощните заведения в знак на траур.

"Оставете ме, не ми говорете“, помоли гръцкия изпълнител Василис Карас. „Изгубих детето си, изгубих сина“, каза през сълзи той. Колата, която се превърна в ковчег за Панделис е била закупена от автопарка на Андонис Ремос преди няколко дни за сумата от 50 000 евро. На лобното място на бул. Вулягменис непрестанно прииждат хора, които оставят цветя и послания на 32-годишния любимец на гръцката публика.

В шок са и двете момичета, които са били в колата на певеца. Едната от тях е подложена на операция, а другата вече е разпитана от полицията. „Не помня нищо освен, че непосредствено преди моста колата разви голяма скорост“, са думите на девойката, която и днес ще бъде посетена от разследващите в болницата, където се лекува.

Трагичният инцидент стана няколко часа преди премиерата на Панделис в Teatro Music Hall, която бе насрочена за 19 февруари заедно с Деспина Ванди и Костас Мартакис. Непосредствено преди инцидента в болницата, където бе трупът на Пандели, се стекоха много негови колеги. Там пристигна и Антонис Ремос, с който са близки приятели. Последната изява на Пандели бе миналата събота, където се веселеше с приятели в заведението, където пеят Василис Карас и Йорго Мазонакис.

 Снимки: Български новини

TNS.bg