Разстреляният митничар Георги Дребчев е бил замесен в наркоканал. Тази информация получили полицаите, които разследвали убийството му, съобщи преди минути в съдебна зала служител на Главна дирекция „Национална полиция”.

Той разказа, че през 2012 г. със заповед на тогавашния главен секретар са били отворени т.нар. "студени” досиета на няколко неразкрити убийства. Тогава е направена ревизия на убийството на Дребчев и полицаите са преценили, че има достатъчно данни то отново да бъде отворено.

По време на разследването криминалистите получили информация, че в убийството са замесели Иван Карабелов като посредник, Божидар Атанасов и Иван Шиеков. Проверявани били и хора от близкото обкръжение на Дребчев, като полицаят спомена бившия кмет на Съединение Евгени Маринчешки, но обърка името му с Марешки.

„Стигнахме до извода, че мотивът за убийството е дейността на Дребчев. По-конкретно - наркоканал, през който определени лица са работили, а Дребчев е изпълнявал тези поръчки. Впоследствие обаче между него и участниците в канала е настъпил конфликт, който е провокирал организаторите да вземат решение да го ликвидират. Така обаче и не успяхме да документираме този мотив”, заяви служителят на ГДНП.

Още новини ТУК

TNS.bg