Задържаните при специализираната полицейска операция пред ОМВ  вероятно са били трафиканти на бежанци. Както TNS.bg съобщи двама мъже бяха арестувани след кратко преследване по бул. "Дунав", на бензиностанцията на кръстовището с Голямоконарско шосе.

В СПО-то са участвали служители на Специализираните полицейски сили и Икономическа полиция. Репортер на TNS.bg засече на място черния полицейски бус на спецсилите, известен с името "Море от любов"  по аналогия с буса на известното тв предаване на Наталия Симеонова. Двамата издирвани мъже са се движили със зелена "Опел Корса". 

От буса излезли полицаи с качулки, които изкарали мъжете от колата и ги тръшнали на земята закопчани. На място бе и Криминалистична лаборатория, като експерти направиха щателен обиск на астрата. 

На този етап няма данни дали арестите са свързани с вчерашния случай, когато край Лесичово бяха задържани 119 бежанци. Те са били прекарани с камион от Истанбул от македонски гражданин. Вчера се установи, че мигрантите са от Сирия и Ирак. В камиона три дни са пътували и около 40 деца. 



TNS.bg