Пореден нелеп инцидент за малко не отне човешки живот днес на гарата. Случаят бе почти идентичен, като този преди три години. Тогава  42-годишна жена загина на място, след като бе премазана от контактната мрежа до колелото на гарата. Сценария бе същият като днес – жената пресичала пешеходната пътека на колелото на Централна гара, когато камион, превозващ багер, закача контактната тролейбусна мрежа, която пада и я удря. Камшичен удар прекъсва гръбначния стълб на пешеходката и тя загива на място.

Днес жената се отърва само с леки травми, но причината за инцидента е същата - повисналите жици, които са собственост на „Градски транспорт” АД.

Повече от три години общината води дела за премахването на контактните жици. Въпреки че има редица констатации, че те са опасни и могат да отнемат още човешки животи, случаят е размотаван в съдилищата през обжалвания от бивши собственици и синдици.

Години наред червеният активист Ангел Батаклиев се бори срещу обявяването на фирмата му в несъстоятелност, а периодично завежда искове за милиони, които обикновено губи. Очаква се скоро да се пристъпи към разпродаване на имуществото на „Градски транспорт” АД, за да се покрият дълговете му, както и най – после да се свалят опасните жици.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg