Точно преди 1 година, 12-годишният Митко от Кричим, обикаляше по всички телевизии и рецитираше столиците на държавите без да се запъне. Ромчето, което набързо се сдоби с многозначителния прякор „Професора“,  влезе в прайм тайма на новините след като клип с уменията му се появи в You Tube. Журналистите си го подхвърляха като топка , беше събеседник дори на Кеворк Кеворкян. Малчуганът имаше повече ангажименти от плеймейтка след конкурс. Но и той, както много от българските, /а и чуждите звезди от риалитита/, разбра колко бързо преминава световната слава.

Митко все още прекарва всеки ден по няколко часа на „работното“ си място – бензиностанцията в града , където изкушава транзитно преминаващите шофьори да им демонстрира невероятните си умения, естествено срещу някой лев. Желаещите да се запознаят с таланта на Професора обаче се срещат все по-рядко. Засега Митко не е измислил нов „бизнес“. Той вече е 6–ти клас, но не влиза много често в час. Учителите явно не се впечатляват от „професорската“ му титла , защото бележникът му е пълен с тройки и дори двойки.

Митко, за разлика от създадения за него образ, е обикновено момче от ромската махала. Бедно е, има няколко братя и сестри. Така с платените си представления ,  той се опитва да си докара по някой лев допълнително.

През останалото време Митко се скита из града, за да проси добрина. Често е виждан в заведенията и ресторантите, където се смиляват и го гощават с топла супа.

Дали въпреки феноменалната си памет, Митко  ще сподели съдбата на много други ромски деца и няма да завърши образованието си?

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg