До преди няколко месеца Демир Василев беше здраво младо момче на 21 години, с амбиции и жажда за живот, с много и добри приятели...

На 20-ти октомври 2014г. съдбата му поднесе най-голямото изпитание, което за мнозина е просто поредната лоша новина в интернет – той претърпя жестока катастрофа, която постави живота му в опасност за дълго време. Черепът му бе счупен на няколко места, което предизвика мозъчен оток, по спешност беше премахната голяма част от черепните кости (размери около 20 х 15 см!), претърпя редица животоспасяващи операции за овладяване на мозъчните кръвоизливи и всички други травми (счупена бедрена кост, счупени ребра, ключица, китка, десетки охлузвания и разкъсни рани...)

Неколкократно се наложи преливане на кръв от рядката група „А отрицателна”, даряването на която бе осигурено от много доброволци – загрижени познати и непознати, приятели и роднини. Читатели на TrafficNews.bg също много активно се включиха в кръводаряване в полза на момчето. 

"Сърдечно сме благодарни на всички за тази животоспасяваща подкрепа! В момента момчето е в кома, диша през специален филтър поставен на отвор в гърлото, храни се през тръбичка, имплантирана в стомаха... Изискват се денонощни и непрестанни грижи, които са насочени към овладяване на инфекции, поддръжане на дихателните пътища и аспирация при необходимост, лекуване на раните от залежаването, специализирано хранене, хигиена, ежедневно набавяне на медицински и санитарни консумативи, скъпи лекарства и най-вече - жизнено важната специализирана рехабилитация, благодарение на която шансовете му за излизане от кома и пълното възстановяване нарастват значително!", разаказа пред TrafficNews.bg близки на Демир. 

За съжаление подкрепата на държавата за такива пациенти по закон се ограничава до осигуряване на инвалиден стол, антидекубитален дюшек и малка помощ, които се оказват крайно недостатъчни за обгрижването и възстановяването на Демир.

В момента родителите са в затруднено финансово положение и едва се справят само с текущите разходи с помощ от роднини и няколко банкови кредита.

Близките казват още, че ще са благодарни на всеки, който има желание и възможност да подпомогне лечението на Демир с финансова подкрепа по следната дарителска сметка:

IBAN: BG18 UNCR70 0015 2222 5208 BIC: UNCRBGSF Уникредит Булбанк

Титуляр: Тотю Демирев Василев

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ЗА ИНЦИДЕНТА ТУК!


TrafficNews.bg