Винаги съм мислила, че ако в ада има телевизор по него денонощно излъчват как Николета Лозанова чете анонси. След вчерашния брой на ДикOFF съм сигурна, че всъщност излъчват него.

„Каквито и думи да употребя все ще е слабо за материала, който ще гледаме след малко. На всичкото отгоре по някой път, когато екипът има късмет така да се каже...колкото и абсурдно да звучи думата „късмет” след това, което ще гледате, че по време на записа, на интервюто, което става няколко дни след погребението. По време на записа идва куриер, който донася подарък за бащата на Вероника”.

Това, драги читатели, е анонсът от вчерашния брой на „Дикоff”, преди да излъчат интервюто с родители на убитата по жесток начин Вероника Здравкова.

И аз като г-н Дикоff, каквито и думи да употребя все ще е слабо за това да определиш като „късметлийски”материал за убито по зверски начин 23-годишно момиче.

Знаете ли, че в повечето европейски страни, ако в национална медия бъде казана тази меко казано простотия - водещият ще бъде свален от екран. Но да се върнем на „късметлийския материал”, в който почерненият баща на убитата Вероника получи подаръка си за рождения му ден по куриер. Разбирам, че е изключително „сензационно” да направиш интервю с двама съсипани от загубата на детето си родители, но никога няма да разбера какъв звяр трябва да си, за да оставиш в материала си един баща, който се дави в болката си, когато получава подарък от починалата си дъщеря.

След като изгледах предаването на г-н Дикоff се уверих в едно - в България е напълно наложително тъпотията по телевизията да бъде подсъдима, защото тя се разраства като епидемия.

Голяма част от журналистите в България се превърнаха в псета, които са готови да те разкъсат на парчета, да те заснемат, а след това да сложат малко тъжна музика за фон в името на заветния РЕЙТИНГ.

Още един „сензационен” материал ни разтърси из основи преди няколко дни, а именно интервюто на Антон Хекимян с човека-глас Джорджано. За да не слагам етикетите аз, кажете вие -  може ли да бъдеш уважаван журналист, когато поканиш гост за интервю, в което през цялото време се държиш леко иронично, с малка подигравка към него. Това представляваше интервюто на Хекимян по БТВ с Джорджано.

Водещият през цялото време имаше едно леко намигане към зрителя, в което приличаше на злобния пич от училище, който си прави „ташак” с лузъра на класа. Аз не искам да коментирам Джорджано, защото youtube e платформата, която дава възможност на всеки да стане известен с лудостта си, та дори и да печели от това. Коментирам водещите, които предварително си измиха ръцете, че са снимали Джорджано, защото имал хиляди гледания от тийнейджъри. Ми те тийнейджърите в тая възраст най-много гледат порно, защо тогава не почнат да канят порно актриси по сутрешните блокове?! И откога децата почнаха да възпитават вкуса на телевизиите, не трябваше ли да е обратно?

В Америка също си имат своя Джорджано, ама тоя се казва IceJJFish и няма хиляди, а милиони гледания, но нито едно сериозно предаване не го е поканило, за да си правят „ташака” с него.

И така, ако въпреки всичко вие не можете да живеете без телевизия, не пропускайте повторението на „Малката булка”, че скоро ще порасне!

Автор: Гергана Шумкова, lentata.com