В държави като САЩ вече няма ферми. Има само фабрики за производство на животни и животински продукти. През краткия си живот от фабриката до чинията на средностатистическия консуматор, който дори не знае откъде идва пържолата в чинията му, животните са подложени на всякакъв тормоз, включително от вероятността да се окажат с 6 крака в малката клетка, в която са натикани…

tyson

Това не е дискусия „вегетарианци срещу месояди“…

Тази дискусия обаче не присъства в медиите, „авторитните“ издания предпочитат да не се разправят с лобистите на големите хранителни компании и съдебни дела. Защото в условията на корпоративния капитализъм всичко е позволено в името на печалбите.

Хората ловуват и ядат месо и животински продукти от зората на човечеството, всеки избира дали да яде месо, или да бъде вегетарианец. Ако едно животно се отглежда във ферма, или една риба бъде уловена няма нищо лошо. Особено за самите месояди, защото знаят, че ядат „месо“, а не химикали и отпадъци, боядисани в червено.

Едно от многото човешки извращения в името на печалбата са животинските ферми и ужаса, на който са подложени животните през краткия си живот, докато са натъпкани в клетки, в които дори не могат да се изправят, защото са твърде малки, инжектирани със всякакви химикали и ГМО, хормони на растежа и прочее докато накрая не се окажат в чинията на нищо неподозиращия средностатистически консуматор.

Там ще видите как пребиват и се гаврят с „продукцията“, как „гениални учени“ се радват на своите творения – пилета с по шест крака и прочее продукти, с които имаме щастието да се тъпчем ежедневно . И всичко това в името на печалбата.

Това са фабриките на ужаса. Една от най-големите публични тайни в САЩ, например, е че в страната практически вече няма никакви ферми! Всички животни се „произвеждат“ в такива фабрики, като гуми за коли, четки за зъби, презервативи и всички други неодушевени стоки.

belgianblue

Не очакваме да видим разкаяния Геко от „Уол Стрийт“, защото както казва сам едноименния герой „Моралния риск е това да знаеш, че можеш да нарушаваш закона и да продължиш да го правиш“. Хранителната индустрия никога няма да се откаже от това да тъпче животните и храните с генни модификанти и всякакви химикали, за да увеличава продукцията, да „рационализира“ производствения процес и в крайна сметка, за да трупа повече и по-бързи печалби.
Tези, които печелят от това „производство“ наистина са на „върха“ на хранителната верига. Гарантирам ви, че те не ядат боклуците, които произвеждат за клиентите, на които толкова много държат.

„Какво толкова – някакви си свине?!“ – това би възкликнал почти всеки от нас. За нещастие, макар и „произведени“ под наш контрол и генномодифицирани от нашата ръка, ние не сме богове, а само си играем на такива. Избиването на делфини в Черно море е отвратителна гледка. Делфините се скупчват един до друг, водата става кървава, а делфините, които са най-умните бозайници започват да се опитват да се предпазят един друг и издават звуци, наподобяващи бебешки плач. Защо трябва да се намали популацията на делфините в родното Черноморие (и не само при нас е така) ? Защото ядяли много риба. Риба, която трябва да бъде уловена и продавана, а когато делфините се хранят те лишават нас хората, в случая собственика на рибарска фирма, от печалби. Разбира се, ще пропусна, че според тези печалбари дори е повече от важно да се избият делфините, защото според гениалните им „прогнози“, ако делфините продължавали да ядат рибата в Черно море след години там нямало да остане риба. Интересно как са останали досега риби въобще.

Какво пък можем да кажем за натъпканите в аквариуми кучета в зоо-магазините, повечето от които реално не са с автентичен сертификат за принадлежност към дадена порода, а народени и тикнати в аквариумите с цел продажба. Тези кученца изглеждат сладки, но в повечето случаи са болнави и бързо радостта от това да се грижиш за новия домашен любимец прераства в непрестанно ходене по ветеринари. Не така стоят нещата с родословните кучета, отгледани в развъдници от кинолози, които са се посветили на това, нали? Подобна е разликата от това да си закупиш месо от животно отгледано във ферма – без химикали, хормони и прочее и от това да си купиш месо от животно натъпкано със всички тези „най-добри приятели“ на най-голямата .“чума“ на съвремието – болестта на рака. Разбира се спестяваш и „произвеждането“ и бруталното отношение към толкова много невинни животни, създадени от най-висшата форма на живот сред всички бозайници – тази на двукракия кретен. За „модната индустрия“ пък няма какво да се коментира изобщо. Животните, чиято кожа бира одирана често оживяват и преди най-накрая да умрат изживяват последните си мигове одрани, изпитвайки агония до 10 мин. след като са били пожертвани в името на модата.

Източник: alterinformation.wordpress.com