Наводнени участъци и дупки тормозят жителите на пловдивския район „Западен”. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Наш екип отиде на място, за да провери каква е ситуацията там.

Улиците „Силистра” и „Атон” се превръщат в езера при всеки дъжд, а дупките по уличната настилка остават невидими за шофьорите. На живеещите в района пък се налага да газят през локвите, за да си изхвърлят боклука в контейнерите за битови отпадъци, достъпът до които остава под вода.

„Излязох да си изхвърля боклука и обувките ми подгизнаха”, оплаква се мъж, живеещ на улица „Атон”.

Това не е единствената улица, която остава под вода в дъждовно време. Улица „Силистра” в участъка между ул. „Атон” и ул. „Царевец”, също остава под вода, като дупките остават невидими.

„Само с кърпене не става, трябва да се вземат мерки за цялостен ремонт на двете улици. Живеем в 21 век, плащаме данъци и куп други такси, а общината все се оправдава, че няма пари в бюджета”, възмущава се пловдивчанин, живеещ в района.

Подобно е и положението на улица „Лерин”, за която имаме обещанието от районната администрация, че в рамките на 2015 година ще бъдат предвидени средства за цялостен ремонт в участъка между ул. „Силистра” и бул. „Хаджи Димитър”.

За коментар потърсихме кмета на район "Западен" Димитър Колев, който сподели пред репортер на TrafficNews.bg, че от другата седмица при по-добри атмосферни условия ще започне ремонт по тези улици. Също така ще бъде подаден сигнал до фирмата, която стопанисва шахтите, за да отводнят проблемните участъци.

Припомняме ви, че улица „Лерин” беше изцяло преасфалтирана в участъка от бул. „Пещерско шосе” до ул. „Силистра” през лятото на 2013 година. През 2014 година изцяло беше ремонтирана и ул.” Силистра” в участъка, заключен между улиците „Атон” и „Лерин”.

TrafficNews.bg