Възраждане: Най-важното нещо е енергийната обезпеченост на България

Вчера в БТА се проведе пресконференция на политическапартия Възраждане. На нея беше представена визията наВъзраждане за България. На пресконференциятаприсъстваха кандидатът за президент Костадин Костадинов, кандидатите за народни представители – адв. Петър Петров, Деян Николов и Иво Русчев.

Пресконференцията беше подкрепена от независимитеексперти – Виктор Папазов – икономист и основател набългарската фондова борса и доц. Атанас Мангъров – лекар, инфекционист.  

Визията за България на Възраждане беше представена отДеян Николов –икономист, който е в мениджърския борд накомпания лидер на световния пазар. Той заедно с ръководенот него екип от икономисти  е направил оптимизация надържавния бюджет. Неговият екип в сътрудничество с екипи от здравни, образователни и енергийни експерти е изградил визия за развитието на България – от къде трябвада се започне, за да се превърне България в проспериращадържава.

Визията на Възраждане посочва решенията и даваоптимистични прогнози в средносрочен и дългосроченплан.

Мнението на екипа от  икономически експерти съвпада с това на екипа от енергийни експерти, които са категорични, че без енергетика няма икономика.

Ето защо Възраждане предлага България да възприеме цялостна стратегия за развиване на атомната ни електроенергия, като целта да бъде да увеличим двойно текущото си производство. Това ще постави България в изключително изгодна позиция в икономически план и докато съседни държави изпитват затруднения поради световните тенденции за налагане на таксите върху вредните емисии и биват принуждавани да затварят своите централи, то България ще може да изнася електроенергия за целия регион.

„Подобна стратегия има потенциала да превърне България в ключов фактор в източна Европа и да осигури икономически ползи за българските граждани и бизнес. По всичко личи, че електроенергията ще бъде петролът на бъдещето и само от нас зависи колко рано ще се ориентираме в ситуацията.“, добави Деян Николов.

Икономистът Виктор Папазов също изрази мнение, че първото, за което трябва да се погрижи Възраждане е енергийната обезпеченост на България. Пресконференцията завърши с изказване на д-р Костадинов, който призова хората да гласуват на 14 ноември, защото България има нужда от независим президент, от независим министър председател, за да може важните за нас решения да се взимат тук.

Визията на Възраждане за енергийния сектор може да намерите тук: https://vazrazhdane.bg/novini/768-ikonomistite-na-vazrajdane-bez-energetika-niama-ikonomika

Възраждане е с номер 5 в бюлетината!

Време ни е за Възраждане!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!