Централната избирателна комисия изпраща писмо до здравното министерство, в което поставя въпрос дали може застъпниците, наблюдателите и пълномощниците също да бъдат включени в националния имунизационен план и да бъдат ваксинирани преди изборите. Това реши комисията на днешното си заседание, предава 24 часа.

Въпросът вече е поставян от изборните комисари, но тъй като няма отговор, а в ЦИК пристигат много запитвания от застъпници и наблюдатели, те решиха да изпратят ново запитване до здравните власти. Според Ивайло Ивков обаче няма как да се направи подобна организация, тъй като застъпниците се регистрират до 3 април, тоест до самия изборен ден и съответно няма време за поставяне на ваксини. Същият е срокът за регистрация на наблюдатели и пълномощници.

Затова Ивков гласува "против" изпращането на писмо до здравното министерство. Всички 9600 машини за гласуване вече са доставени, стана ясно по време на заседанието на комисията. По-късно днес ЦИК ще се срещне с представители на Националното сдружение на общините у нас, за да обсъди с кметовете организацията на избор.