На пресконференцията си в БТА Възраждане представи и визията си за развитие на бизнеса в България. Икономистите на Възраждане поставят в центъра на икономиката малкия семеен бизнес.

Ако българските граждани дадат доверието си на Възраждане и гласуват с номер 5 в бюлетината на 14 ноември 2021 г. и Възраждане се превърнат във фактор в 47-то Народно събрание, те мислят да работят за промяна на инвестиционната политика на България.

Към момента държавата инвестира в така наречените инвеститори клас А. Това са големи чуждестранни компании - инвеститори, които правят големи инвестиции. Например създаването на голям хипермаркет в България се счита за инвестиция от българските управляващи, тъй като той създава работни места. Този инвеститор се счита за инвеститор клас А. Ако погледнем икономически, тези инвеститори всъщност изсмукват национален доход, а не допринасят за него.

Ето защо Възраждане предвижда да работи за промяна в политиката на държавата по отношение на инвестициите и от големите чуждестранни компании да насочи държавните инвестиции към малкия семеен бизнес, който реално  би трябвало да е двигателя на икономиката.

Икономистите на Възраждане искат да постигнат това, че подкрепата на държавата да отиде при малките компании, при фамилния бизнес. Така според Възраждане ще се събуди предприемаческия дух.

Към момента държавата подкрепя големите компании, които нямат толкова голяма нужда. Те са достатъчно големи и ползват достатъчно привилегии като финансиране и като подкрепа, но за малкия бизнес тази държавна подкрепа  е решаваща. Така ще се създаде предпоставка малките компании да се разраснат в средни и след това в големи.

Визията на Възраждане за развитие на България в краткосрочен и средносрочен план беше представена на пресконференция, която се проведе вчера. На нея присъства д-р Костадин Костадинов – кандидат за президент на Възраждане, кандидатите за народни представители – Иво Русчев, Деян Николо и адв. Петър Петров. Пресконференцията беше подкрепена и от независимите експерти Виктор Папазов – икономист и доц. Атанас Мангъров – лекар, инфекционист. Това, което обединява независимите експерти и Възраждане са общи възгледи и идеи  и една обща кауза – просперираща България!

Цялата пресконференция може да видите тук: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=2929229213995683

Възраждане е с номер 5 в бюлетината!

Време ни е за Възраждане!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!