С повече от 10 милиона лева ще скочат харчовете за евроизборите през май спрямо предишния вот през 2015 година. Сега сметката е за 32,4 милиона лева срещу 22 милиона преди пет години, стана ясно на последното заседание на кабинета.

На него беше решено отговорник от правителството за европейските избори да бъде вицепремиерът Томислав Дончев.

При осъществяване на координацията той ще бъде подпомаган от работна група, включваща представители от съответните министерства и ведомства, се казва още в правителственото съобщение без да е посочено кои. Обикновено това са МВР и министерствата на регионалното развитие, на финансите и на транспорта.

В решението са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите. е.

План-сметката за провеждането им показва, че нужните средства възлизат точно на 32.4 млн. лева. Те са предвидени в централния бюджет за 2019 г. Сред предвидените разходи е включено и купуването на 3 000 машини за секциите, в които ще се гласува и по този начин. Гласуването кои депутати да ни представят в следващия европарламент ще се проведе на 26 май.