Д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане и кандидат за президент, представи позицията на патриотичната партия по отношение на демографската криза в телевизионен диспут по повод предстоящите президентски и парламентарни избори на 14 ноември 2021 г.

Ето какво каза той:

„Формулата на бъдещия кабинет трябва да е успешна за бъдещето на България.  В момента страната ни се намира в много сериозна криза – демографска, политическа, икономическа, здравна  и образователна.

„Народът ни намалява с  аполикаптични темпове, които и  преброяването на  населението  отчете. Видяхме данни, които  трудно можехме да си представим, че са верни, но те за съжаление са съвсем реални. Оказа се, че за последните 10 години България е загубила повече от 1 милион граждани, което никога до сега не се е случвало в нашата история. Ако така продължаваме, след 10 години няма да ни има на картата.

Демографската криза е основен приоритет на Възраждане, ние сме поставили фактите открито и всеки, който иска да разговаряме за изваждането на България от тази ситуация и за оцеляването на българската нация, е добре дошъл на разговор, стига да не принадлежи към доскоро управлявалите ГЕРБ, ДПС и ВМРО - БНД.

С тях няма да седнем на разговор, защото благодарение на тяхната антибългарска политика, е застрашено нашето  физическо  оцеляване като народ. Всъщност служебното правителство на президента Радев по нищо не се отличава от предшествениците си.

 В България на практика почти няма независими политически субекти и това е видно от  редовните посещения на почти всички в Американското посолство, което на практика превръща изборите в състезание кой е по-по-най верен на американския посланик“, коментира д-р Костадинов.

Възраждане два пъти иска отзоваването на американския посланик заради вмешателство на същия в политиката на страната ни. Многократно организацията излиза с декларации, с които осъжда българските политици, които посещават Американското посолство. На практика Възраждане е единствения сериозен играч на политическата сцена, който се съобразява единствено с българския национален интерес и не посещава американския посланик.

По отношение на демографската криза Възраждане  има специално разработена програма за справянето с нея.

В програмата на Възраждане за справяне с демографската криза са заложени следните мерки:

- повишаване на социалната помощ за отглеждане на дете;

-право на социална помощ за отглеждане на дете за всяко семейство на работещи родители;

- адекватно подпомагане на многодетни семейства;

- увеличаване на държавните стимули за семейства с цел повишаване на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства;

- осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция;

- адекватно подпомагане на семейства с деца в неравностойно здравно или социално положение;

- реализиране на програмата  за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в чужди страни, и на лица с български корени  да се върнат в България, с облекчена процедура за това;

- развиване на специални икономически зони в изоставащите региони на страната, с което ще бъдат осигурени повече работни места в по-малките градове;

- данъчни стимули и допълнително финансиране за развитие на селските райони на България.

Демографският проблем е най-важния стратегически проблем на страната ни през ХХI век. България се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и ефективни мерки. Децата и българското семейство  трябва да бъдат издигнати като основна ценност в политиката на България. Необходимо е незабавно да се спре разделението в обществото, да бъде премахнат незабавно Зеления сертификат и да се нормализира живота на българското семейство. Да не бъде ограничавано конституционното право на труд, образование и придвижване. Обществото ни няма нужда от повече кризи. Видяхме как правителствата на Борисов и Радев създават здравна криза и я превръщат в икономическа и образователна такава,

Експертите на Възраждане са разработили специална програма за справяне с демографската катастрофа в страната, от която първа точка нормализация на живота в България. За да започнем осъществяването ѝ, се нуждаем от доверието на българските граждани, казват от партия Възраждане, която е под  номер 5 бюлетина на предстоящите избори на 14 ноември.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!