„Първата ни задача на местните избори е да стигнем до балотаж, а втората, увеличавайки подкрепата за БСП, да спечелим районното кметство”, заяви председателят на РС на БСП-Южен доц. Ангел Иванов. Той бе единодушно посочен от структурата на социалистите за кандидат-кмет в пловдивския район „Южен”.

Това стана на заседание на районната партийна конференция снощи с аргумента, че доц. Иванов има опит в Общинския съвет, притежава организационни умения и комуникативни способности, които му дават предимство в изборната надпревара.

Пред форума той отчете дейността си като заместник-председател на местния парламент и анализира актуалната политическа обстановка. „БСП е единствената реална опозиция в града. Всички останали партии са в съдружие с ГЕРБ, но днес се изтъкват като опозиционери”, посочи доц. Иванов.

Той се позова на гласуванията, в които важни, но в ущърб на града решения са минали с подкрепата на ВМРО, НФСБ, Съюз за Пловдив. Това политическо двуличие няма да бъде спестено в кампанията на никого от тези „морални” претенденти за властта, стана ясно от думите му.

Номинираният от най-много основни партийни организации за кандидат-кмет на Пловдив и председател на групата съветници от БСП Николай Радев отчете своята и на колегите си работа в мандата.

Той подчерта, че най-големият провал на кмета Тотев е капиталовата програма, която ярко отразява управленските му дефицити. Конференцията прие документ с подробно картографирани проблеми на район „Южен” и план за тяхното отстраняване с конкретни срокове. 

Делегатите утвърдиха и 34 номинации за общински съветници. Листата на БСП и кандидатът за кмет на Пловдив ще бъдат определени на 7 септември от Градската партийна конференция.