Ръководството на „Възраждане“ се срещна с директора на „Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов и поиска всички политически сили да имат свои наблюдатели при отчитането на изборните резултати в компютърния център на дружеството в ЦИК.
От „Възраждане“ посочиха, че  нито една партия към момента няма достъп до центъра и оттук идват и съмненията, че дружеството ще опита да манипулира вота, тъй като би следвало да може да се проследи целият изборен процес, както това се случва в Секционните избирателни комисии (СИК), Регионалните избирателни комисии (РИК) и Централната избирателна комисия (ЦИК). Недоверието към работата на „Информационно обслужване“ АД (ИО АД) идва и след посещението на директора Ивайло Филипов в САЩ.

„Вие много добре знаете, че към Вашата работа има огромно обществено недоверие. Със сигурност ИО АД е много по-неодобрявана даже и от парламента, което е много трудно постижимо. Никой не Ви вярва. Вие бяхте в САЩ и дори не дадохте обяснение какво правите там. По време на избори, което е нередно. Точно поради тази причина ние смятаме, че Вие нямате право да заемате повече този пост. Ако имате малко чест и достойнство като български държавен служител, е редно да си подадете оставката и да напуснете тази позиция, защото с отиването си там Вие хвърляте сянка върху честността на изборния процес. Ние Ви нямаме доверие.За нас Вие сте отишъл там, за да получавате инструкции. И ако имате обратното основание, докажете го.“, каза  Костадинов при срещата с Ивайло Филипов. 

По-рано през месец март „Информационно обслужване“ АД представи своите софтуери. На срещата за това беше изрично подчертано, че екипът, който ще въвежда данните, които ще се акумулират от  софтуера на „Информационно обслужване“ АД, е на ЦИК. До там политическите партии достъп нямат. Освен това софтуерът, с който се изчисляват резултатите от изборите, 20 години не е удостоверяван и проверяван за уязвимости, не е  и сертифициран по международните стандарти.

Цялото видео от срещата на Костадинов с Ивайло Филипов може да видите тук:https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/542764931319644

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!