Започна гласуването за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България в чужбина. Тази вечер в 20:00 ч. българско време (7:00 ч. местно време на 21 ноември 2021 г.) избирателната секция в Крайстчърч, Нова Зеландия отвори врати за сънародниците ни, които желаят да упражнят правото си на глас, съобщи Нова тв. 

Два часа след Нова Зеландия започва и гласуването в Австралия.

След решение на ЦИК от днес, бюлетините за секцията в Нова Зеландия, както и за две от секциите в Австралия – Аделаида, Бризбън, и за секцията в Сейнт Луис, щата Мисури, в САЩ, ще бъдат разпечатани на място поради невъзможността да бъдат доставени навреме заради кратките срокове и големи разстояния. За целта от ЦИК им бе изпратен по електронен път специален образец.

 

На втория тур на изборите за президент и вицепрезидент българските граждани могат да гласуват в различни краища на света в 749 секции в 68 държави– от Осака в Япония и Сингапур до Сан Франциско в САЩ, от Трьомсьо в Норвегия до Абуджа в Нигерия. Най-голям брой избирателни секции бяха разкрити във Великобритания - 132 секции, Турция – 126, Германия – 82,  Испания – 69, САЩ - 55 секции, Гърция – 26.