Постъпили са сигнали за предизборна агитация от бившия министър-председател Бойко Борисов, но предстои да се разглеждат на заседание на ЦИК. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева. 

Общо 3 жалби и 21 сигнала са постъпили в ЦИК до този момент. Повечето са за проблеми с машините за гласуване.

По-рано, след като упражни своя вот за президент, лидерът на ГЕРБ, заяви, че е гласувал срещу полицейщината преди вота и  отправи остри критики към Румен Радев.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина, ден преди изборите и ден след дебата да влезе полиция в СУ. Това е резил! Още по-голям резил е Радев да остане президент. Той успя да ни скара със съседите ни. Сега се мразим със Скопие, мразим се с Алабания, ненавиждаме се с Турция. Резилът да говориш за право и върховенство на закона, да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на срещи на НАТО. Аз съм учуден от мълчанието на Христо Иванов. Благодаря на европейските ни партньори. Това, което много ме плаши, е, че кандидатът за премиер Кирил Петков застава до този, който нарушава закона и твърди, че ако влезеш с армия в една държава, тя е твоя. Най-първата точка в НАТО е, че Крим е руски. Ще има тежка реакция срещу България. Поставя под тежък риск и България. Това е направил Румен Радев и онзи ден, и вчера", заяви Борисов.

Борисов: Доверихме се на всички ректори в страната и не издигнахме партиен кандидатТой заяви, че е гласувал срещу полицейското насилие