“Ние приемаме резултатите такива, каквито са – тепърва ще правим своите анализи, имаме своите подозрения относно честността на начина, по който се проведоха изборите“. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ, след като Румен Радев спечели втори мандат. 

Партията на Бойко Борисов застана зад независимия кандидат Анастас Герджиков. Сачева намекна, че служебното правителство е оказало влияние на резултатите по време на предизборната кампания.

„То със сигурност не беше безпристрастно и със сигурност повлия в една или друга степен на вота. Най-малкото – тази безпрецедентна избирателна активност не би трябвало да радва и победителя в днешните избори“, коментира бившият социален министър. 

Според нея Румен Радев трябва да помисли върху разделението и омразата, които царят в обществото. По думите ѝ именно това е и причината са рекордно ниската избирателна активност.

„Трябва да се създаде работещо правителство. Самите избиратели са казали какво точно искат. Народът отреди на ГЕРБ второто място, така че ако някой смята отново да пренебрегне волята на толкова много хора, почти 600 хил. души, това отново говори за непознаване на волята на хората“, допълни тя.