Проф. Иво Христов и БСП дадоха официален старт на кампанията си за предстоящите парламентарни избори на 11 юли в Пловдив.

На церемония в Историческия музей под тепетата бяха представени кандидатите за народни представители на левицата в многомандатните избирателни райони на Пловдив град и Пловдив обраст.

Проф. Иво Христов за втори път оглави листата на социалистите в Пловдив. В стъпителното си слово той направи паралел между старта на кампанията преди 4 години в същата зала "Съединение".

"Намираме се на същота място, в което се намирахме през 2017 година. Тогава ви обещах едно нещо, което вие ще кажете дали съм изпълнил - обещах да не обещавам. Причината е, че нищо не зависи от един човек. Това, което зависи от мен е да казвам само истината, така както я разбирам. Разбира се такъв подход е аполитичен и ми носи негативи. От друга страна аз смятам, че времето е най-добрият съдник", посочи проф. Христов.

Водачът на листата на БСП в Пловдив продължи с кратък, но съдържателен очерк на грешките, допускани през годините, но и на това, което трябва да се вземе предвид, за едно по-добро бъдеще на страната.

"Ние присъстваме на един особен момент, в който се завърша 30-годишният цикъл от така наречения Преход. Той започна от 10 ноември 1989 г. със свалянето на един тоталитарен режим, който имаше своите негативи, но е безспорно своите качества. България беше развита европейска страна по линия на икономика, образование, култура. 30 години по-късно имаме една опустошена страна. Както знаете историята винаги се повтаря. Следователно това е една грешка и присъда за нас. Явно някъде сме някъде не сме се справили и това се дължи на нашите грешки, на леност, на нашата наивност, на глупост, на липса на смелост. Всички тези качества трябва да бъдат ангажирани с положителен знак, за да можем да поемем Отечеството в нашите ръце, защото никой друг няма интерес България да съществува освен самите българи. Това е моето мото и затова се съгласих да участвам в тези избори. Не очаквам чудеса, но това, което очаквам е да си върнем гордостта", завърши проф. Христов.

На отркиването присъстваха повечето кандидат-депутати от листити на социалистите, както и лидерът на партията Корнелия Нинова.

Купаването и продаването на гласове е престъпление!