Опашки се извиха пред голяма част от изборните секции в Пловдив. Жителите на града вече са се събудили и са се отправили към урните, за да упражнят правото си на вот.

Пред училищата се наблюдава сериозен поток от хора, а по коридорите дълги опашки. Читатели сигнализираха, че гласуването се извършва изключително бавно.

„В училище „Петър Берон” отнема около 40 минути. Опашката върви едва - едва, а все повече хора пристигат, за да гласуват. Освен всичко това не се спазват никакви мерки, никой не следи за същите. Дистанцията е мираж, маските ту ги има, ту ги няма”, обръща се към медията ни пловдивчанин.

Опашки са се извили и в ОУ „Васил Петлешков”. По думите на наши читатели, хората се тъпчат по коридорите и са буквално един в друг.

Без мерене на температура и без съблюдаване за спазване мерките срещу разпространение на COVID  протича изборния ден и в СУ „Паисий Хилендарски”. Наплив от гласоподаватели се наблюдава още от 9:00 часа, предаде наш репортер.    

Пред СУ "П.Яворов" опашка от гласоподаватели има пред самото школо. Охраната пуска поетапно хората. 

В същото време малко хора чакат пред урните в улилище "Мара Малеева" в Кючук Париж. Въпреки това обаче, самото гласуване отнема много време. Хората се оплакват, че по 10 - 15 минути отнема вота на един гласоподавател. 

"За един час са минали само 9 души", коментира пловдивчанин. 

Между 10 и 20 човека има към този час пред всяка секция в ОУ “Димитър Талев” в район  “Южен”.

 

До 9:00 часа избирателната активност под тепетата е била ниска – 3.35%.

Към 9 часа: Най-много са гласували в „Южен", най-малко в „Източен"Повече са пуснатите бюлетини за президент до момента

Не липсват проблеми с техниката. Една машина е запечатана, а още две внезапно са спрели.

Запечаха повредената машина в ТракияЗа половин час е излязла от строя и машина в СУ "Димитър Матевски"

Проблем с машина в Тракия, в Стрелча преминаха на хартиени бюлетиниСпоред ЦИК става въпрос за единични повреди