На 1 юли КЕВР обяви на сайта си новите цени на парното и тока. Парното се увеличава с 20% и повече в София, Велико Търново, Плевен, Враца. Токът в София поскъпва с до 5,5 %, на други места с около 3,5 %. Защо? Обяснение няма. Решението към този момент не е публикувано. Няма никаква публичност, никакво обществено обсъждане или мотиви.  Ние от “Изправи се! мутри вън!предупредихме още в 45-тото Народно събрание, като внесохме и изслушване на Иван Иванов, за да ни обяснят как това е в интерес на гражданите!

Въпросите останаха да висят във въздуха. А ние питахме следното: Защо се налага повишението? Има ли обективни и проверени от КЕВР причини? Или са само искания на ЕРП

И кои са тези промени през тази година наложили конкретно увеличението. За увеличението не са посочени аргументи.

Сега предупрежденията ни са факт!

Днес искаме оставката  на КЕВР! А всички партии, които са изпратили в КЕВР свои послушници, да се засрамят и да ги оттеглят! Основната отговорност носи ГЕРБ.

А иначе на 11 юли можем заедно да ги уволним! В следващият парламент ние от "Изправи се! Мутри вън!" ще бъдем част от реформаторското мнозинство на промяната, а една от първите задачи е да извършим пълна парламентарна “ревизия” на КЕВР и сменим състава и с почтени хора!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!