„Гласувах за президент държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес; който като главнокомандващ, ще се старае да има мир – България да не бъде въвличана във военни конфликти; винаги ще налага вето върху закони, за които има най-малко съмнение за корупция и лобизъм; ще превърне Консултативният съвет по Национална сигурност в орган, където държавници ще мислим за България“, това посочи минути, след като гласува шефът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Тя посочи, че в светлината на разговорите с лидерите на другите парламентарно представени партии е обнадеждена за съставяне на правителство.

„Имаме принципно разбирателство. От вторник започват разговорите в 18 експертни групи. Бюджетът е едно от първите неща, които трябва да дискутираме и да приемаме, тъй като през него минават всички политики – приоритетите ни в социални политики, цените на храните, на тока на всичко, бизнесът е зле. Надявам се бързо да приемем бюджет за 2022. Много хора чакат помощ от държавата и от редовното правителство“, посочи още Нинова.  

"Предлагаме намаляване на ДДС на горива и храни от потребителската кошница. Ако искаме да озаптим цените, европейската комисия препоръча да се намаляват данъци, за да се преодолее кризата", посочи Нинова и допълни, че се надява партиите да я подкрепят предложенията на БСП. 

Според Нинова, за да има стабилно правителство на промяна, не може то да е съставено без БСП заради политическата математика.

„Тепърва ще говорим за министри“, отсече тя.

Тя поздрави българите за Денят на християнското семейство.