Важните за Пловдив проекти със сигурност ще бъдат във фокуса на нашата група народни представители, излъчени от пловдивчани в 47-то Народно събрание. Сред тях са Околовръстния път и водоснабдяването от Въча. Това заяви в Откритото студио на Дарик радио областният координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев, който е втори в листата за 16-ти МИР.

Според него другият приоритет ще са възможностите на общините да вземат повече решения за себе си.

„Става въпрос за темите, свързани с децентрализацията и финансовата самостоятелност. Но не само това. Необходима е промяна в нормативната уредба, така че общините да могат на база на свои нормативи да решават много от казусите”, каза още инж. Иван Тотев. Като пример той посочи обсъждани преди време промени в Закона за движение по пътищата, според които общините да налагат глоби за неспазване на правилата за движение в градовете.

„Ние ще работим за всичко това, което дава възможност общините да държат съдбата си в свои ръце все повече и повече, да имат самостоятелност, която да им гарантира успешно развитие. От друга страна ще подкрепяме инфраструктурни въпроси, които не са по силите на една община. Много често това са проекти, които засягат няколко общини,  това са проекти като Въча”, каза вторият в листата за Пловдив-град инж. Иван Тотев.

На изборите на 14-ти ноември ГЕРБ-СДС е с номер 32 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!