Резултатите от вота не показват желание за промяна. Това заяви рапърът Ицо Хазарта, който бе гост в изборното студио на БиТиВи. По думите му, фактът, че над 60% от хората не са отишли до урните, а една трета от гласовете са за досегашните управляващи, е показателен за нагласите на българина. Според него едниственият неправилен избор е примирението.

Музикантът е упражнил правото си на глас и е призовал за активност в социалните мрежи. Но останал разочарован от реакциите на феновете си. 

"Сутринта призовах хората да гласуват и прочетох стотици коментари колко е бизсмислено това. В живота си забелязах, че ако има нещо безсмислено, това е коментар във Фейсбук или псувня на маса", коментира той. 

Според Хазарта виртуализацията на предизборната кампания и липсата на контакт с политиците не е от съществено значение. 

"Смятам, че е по-важна работата, отколкото да отговарят на въпроси. Има хора, които обиграни във всеки отговор. Ако кажа например името на Пеньо Колев, благодарение когото го има паментикът на Шипка,  самата личност на създателя му убягва. Казвам го, като пример, че много често важните неща, които е направил човек, го надживяват, а не какво е казал", сподели още рапърът. 

"Трябва да изкажем благодарност към българите в чужбина, защото въпреки всички усилия да им се попречи, положиха неимоверни усилия да гласуват и показаха, че си обичат страната", допълни той.