Категорична победа в Пловдив и цялата страна – това си поставя като цел ГЕРБ на предстоящия вот. Листата на управляващата партия за 16 МИР, която се явява със СДС в коалиция, бе представена днес от координатора на ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев. Избраното място не бе случайно – галерия „Капана”. Тя е един от редицата обекти в Пловдив, които бяха открити през последните 10 години в управлението на ГЕРБ.

На представянето на листата бяха кандидат-депутатите за 45-тото Народно събрание,  както и досегашните народни представители Менда Стоянова и Атанас Ташков. Двамата не са в листата за следващия парламент, но дойдоха, за да вдъхнат увереност и да покажат приемствеността в партията.

„На първо място  традиционно е премиерът Бойко Борисов,  един човек, който е тясно свързан с Пловдив и през годините е помагал много на града, като неедин и два проекта са подкрепени от него през годините. Намираме се тук в галерията, отделно се направиха изложбена зала Пловдив 2019, площад „Централен” и още и още – всичко това се случи с подкрепата на държавата и премиерът”, каза Иван Тотев.  Самият той е на втора позиция, а трети е Вежди Рашидов.

„Човек, който е много свързан с града– творил тук, допринесъл за духа на Пловдив. Един от двигателите за Пловдив – Европейска столица на културата”, каза още областният председател на ГЕРБ за Рашидов.

Тотев заяви, че през последните години  ГЕРБ се е отворила и все по-опитни  и способни личности намират места в редиците им.  Именно такъв е четвъртият в листата Радомир Чолаков, който е от гражданската квота. Трето поколение пловдивчанин, който е защитил името си в цялата страна и ще бъде много полезен в следващия парламент. На пето място е Спас Гърневски, а шести председателят на Общинския съвет Александър Държиков.

„Това, което прави впечатление е, че това е пловдивска листа! Ние много се стремяхме, когато съставяхме листата и преди да излезем да поискаме доверието от пловдивчани, да имаме самочувствието, че с нашите знания и умения, ще подпомагаме развитието на държавата. ГЕРБ е голяма партия с голям човешки потенциал и тази листа го доказва. Пожелавам на всички в следващия парламент да бъдат поне на същото ниво като досегашните депутати, ако не и на по-високо ниво”, завърши бившият кмет на Пловдив.

Менда Стоянова каза, че  ГЕРБ е доказала каква политика води и как е развила държавата през последните години. Тя прогнозира, че ГЕРБ ще бъде доминираща сила в Пловдив и смята, че най-малко партията ще повтори резултата от последните избори – 5 мандата.

Другият традиционен кандидат-депутат от Пловдив Вежди Рашидов заяви, че той е неизменно свързан с Пловдив, като тук са минали младините му, тук е творил и се е влюбил за първи път.

„Истината е, че аз също се чудих дали да не избера свободата, както Менда Стоянова. Но реших, да остана още малко заради Пловдив. Искам градът да продължава да се развива, мечтата ми е за една нова филхармония и опера”, каза Вежди Рашидов.

Ето и цялата листа на ГЕРБ

Бойко Методиев Борисов

Иван Борисов Тотев

Вежди Латиф Рашидов

Радомир Петров Чолаков

Спас Георгиев Гърневски

Александър Милков Държиков

Надя Росенова Танева

Пламен Дочев Панов

Христина Илиева Кашилска

Стефан Иванов Шилев

Вера Иванова Тоскова

Гошо Димитров Къчков

Спас Атанасов Шуманов

Даниела Асенова Митова

Георги Василев Личев 

Николай Илиев Арабаджиев

Мирослав Тенев Тенев

Емил Георгиев Русенов

Ели Георгиева Гатева

Елена Петрова Тотолакова

Симона Цветанова Николова

Петър Георгиев Траянов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!