Бившият премиер Бойко Борисов постави ултиматум на вътрешния министър и го заплаши със съд. Причината е изказване на Бойко Рашков днес, в което той заяви, че парите за строителството на АМ "Хемус" са изпращани в чужбина през банка на Борисов.

„Искам да излезе и да каже коя банка е моя. Ако не го направи до края на деня ще заведа дело срещу него. Как така имам банка и не се казва коя, ами как да се защитя? И как така аз не знам, че имам банка?  Всички медии трябва днес цял ден да вървите след Рашков и да го питате коя е банката на Борисов“, заяви Борисов.

Той отново определи и състоянието на държавата като пълен хаос.

"Пропагандата на Радев, пусната по всички медии, казал е, че цената на природния газ от ноември намалява с 33%. Това го казва и министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев. Защо лъжат? Как изчислиха, че е 33% това намаляване? Лъжа след лъжа. Официализирана. Минала по медиите, през централните емисии", каза Борисов и обчсни, че с 27% се увеличават цените.

Борисов коментира и случая с ареста на мъжа на кметицата на Симеоновград.

Кметицата на Симеоновград обяснила, че в къщата не са намерени крупни суми, както твърдят органите на реда. "Единствените пари, които са намерени са 100 лв. в якето на мъжа й. Сумите, за които говорят са намерени в друга къща", обясни водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. По думите му това е поредната атака и репресия срещу партията от МВР.